Wanneer kanker jouw pad kruist


Hoe pak je je leven weer op, en hoe (be)leef je in het hier en nu? 

Coaching bij kanker kan jou helpen de draad op te pakken op een wijze die past bij jouw persoonlijke situatie.

Wanneer je kanker hebt, of hebt gehad, heb je mogelijk behandelingen als chemo/ immunotherapie, radiotherapie , operatie ondergaan.  Je wordt of werd omringd door specialisten en behandelplannen worden opgesteld ,die veel  impact krijgen op jouw bestaan. Er komt veel meer op je pad dan je had kunnen voorstellen. Denk alleen al aan veranderingen in je dagelijks leven, je werk en soms aanhoudende vermoeidheid, zelfs als de behandelingen allang  voorbij zijn. 


Vaak onderga je deze heftige periode alsof je op de automatische piloot in een rollercoaster met defecte remmen zit. De echte impact wordt pas zichtbaar wanneer deze volledige behandelperiode is afgesloten. Eindelijk weer rust... ja dat dacht je dus, maar juist nu pas komt alles in alle hevigheid binnen. Het is geheel afhankelijk van de prognose van jouw situatie, maar dat er iets in jouw leven behoorlijk veranderd is staat vast.


Er zijn verschillende vormen en stadia van kanker, deze hebben allen hun eigen beloop en wijze van behandeling. Vaak is het mogelijk om kanker goed te behandelen en hier zelfs volledig van te genezen. Soms is genezing bij bepaalde vormen van kanker niet mogelijk en kan men alleen nog een levensverlengende (palliatieve) therapie inzetten. Er zal dan worden gezorgd dat de laatste levensfase zo comfortabel mogelijk zal worden gemaakt. 


In beide gevallen kan het nodig zijn om professionele ondersteuning te krijgen. Een manier vinden om te verwerken dat deze ziekte en behandeling veel impact heeft. Misschien is ook je lichaam verandert door de operatie of radiotherapie, hier moet je ook mee leren omgaan. 

En wat als je leven door de ziekte eerder tot een einde zal komen? Hoe ga je hier mee om, wat kun je nog doen, heb je nog wensen of dromen die je zou willen verwezenlijken? En wat kun je zelf nog regelen en hoe ga je met je emoties om? Keuzes maken als wel of geen euthanasie komen dan ook vaak in beeld, het is een loodzware beslissing en die neem je niet zomaar.


Kanker heeft veel impact op relaties met vrienden, familie en collega’s. Je voelt je misschien slachtoffer en soms heel eenzaam in het ziekteproces, maar niet alleen dat, je wilt zoveel begrijpen en ook begrepen worden. Wanneer je klaar bent met alle behandelingen en de draad weer op wilt pakken, loop je vaak tegen veranderingen aan. Door het doormaken van dit hele proces wordt je je vaak bewuster van waar je staat in dit leven en waar je verandering zou wensen. Ook terugkeren naar je werk is niet altijd eenvoudig, tijdens jouw afwezigheid kan er veel veranderd zijn of jij bent zelf anders naar je baan gaan kijken. Je collega's weten soms niet zo goed hoe zij moeten reageren wanneer jij je neus weer laat zien. Ik kan jou helpen met de voorbereiding op jouw pad van terug van ziek geweest.

Heb je behoefte over deze behandelingen en veranderingen in je leven te willen praten met iemand die daar als professional ook persoonlijk ervaring in heeft?  Ik kan jou helpen de balans in je leven weer terug te vinden en jou weer in je kracht te laten komen. Ik bied persoonlijke begeleiding tijdens en na de behandelingen . Maak gerust een vrijblijvende kennismakingsafspraak (1e 30 min kosteloos) 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn